1515

Di:s experter: ”Då får vi ett uppställ på kurserna”

Stora rörelser i enskilda aktier, men allt mindre rörelser på totalen. Stockholmsbörsen är i ett riktningslöst vänteläge, men det kan snart börja röra sig mer, enligt Di:s börsexpert Ulf Petersson i Analyspodden.

ECB-chefen Christine Lagarde.
ECB-chefen Christine Lagarde.Foto:Alex Kraus

 

Inflationen drar i väg i USA, där den så kallade kärninflationen enligt siffror i torsdags steg till den högsta nivån sedan 1992. Och den totala inflationssiffran noterades till 5 procent.

Men centralbankscheferna är inte oroliga för uthålligt högre pristryck. ECB-chefen Christine Lagarde sa även hon på torsdagen att inflationen är tillfällig.

”Lagardes huvudbudskap var helt oförändrat – ja, det kommer inflation, men allt handlar om tillfälliga faktorer. De skriver upp tillväxtprognoser och inflationen, men Europa är två steg efter USA med mycket högre arbetslöshet”, säger Di:s makroreporter Nils Åkesson i Analyspodden.

”Men är inte risken att centralbankerna står som Bagdad Bob medan alla ser vad som händer bakom deras ryggar?”, frågar sig Di:s börsexpert Ulf Petersson.

Den oron ligger i alla fall och lurar och mycket står på spel när den amerikanska centralbanken i nästa vecka lämnar räntebesked. 

”Ska man tolka räntemarknaden så kommer Fed-chefen Jerome Powell att låta som Christine Lagarde, att det är för tidigt att prata om nedtrappning av tillgångsköpen och ändra den linje man slagit in på. Det behövs fortfarande stora stimulanser eftersom det finns så gott om lediga resurser”, säger Nils Åkesson.

”Man kan konstatera att börsen är i en brytningstid där vi haft en sidledes rörelse på samma nivå i några månader. Om Jerome Powell på onsdag lyckas lugna marknaderna, då tror jag att vi får ett uppställ på kurserna, men om man han säger något jobbigt i en bisats på presskonferensen kan det bli annorlunda”, säger Ulf Petersson. 

 


Innehåll från Nimway från SonyAnnons

Intuitiv FM-lösning från Sony effektiviserar arbetsplatsen

I takt med att fler och fler återvänder till kontorsarbete i olika former blir det allt viktigare att ha flexibla och tillgängliga FM-assistentverktyg på plats. Sonys FM-lösning Nimway erbjuder information, bokning och översikt av mötes- och arbetsytor, vilket också förenklar social distansiering.

– Nimway ger ökad flexibilitet och effektivitet och sparar därmed både tid och pengar, berättar affärsområdeschef Lars-Gunnar Lundgren på Nimway från Sony.

Behovet av flexibla FM-lösningar har under det senaste årets pandemi varit större än någonsin och de flesta är överens om att efterfrågan bara kommer att öka då de så kallade hybridkontoren blir allt mer populära. Detta ställer dock höga krav på de verktyg som används.

– Nimway är en komplett lösning för den moderna arbetsplatsen. Den fungerar som din personliga assistent under hela arbetsdagen och eliminerar många annars tidskrävande arbetsuppgifter, såsom att hitta vägen till mötesrum, hitta kollegor eller hitta ett ledigt skrivbord, säger Lars-Gunnar.

Nimway vidareutvecklas kontinuerligt och utgör idag en avancerad helhetslösning. Nimway tillhandahåller också nödvändig hårdvara, såsom sensorer i mötesrum och under skrivbord eller skärmar utanför. 

– Nimway utgår från mobilappar för Android och iOS, rumspaneler och digitala planritningar. Det kan anslutas till alla standardkalendersystem, till exempel Office 365, Exchange och Google Suite. 

Kräver ingen träning

Denna flexibilitet i kombination med verktygets omfattande funktionsutbud har resulterat i att Nimway utvecklats till en världsledande tjänst i ett kraftigt växande segment. Genom sitt intuitiva och smidiga gränssnitt och smarta digitala funktioner förenklar Nimway de flesta logistiska utmaningar på kontoret. 

Anpassar kontoret till dina anställda, inte tvärtom

Nimway handlar om att hjälpa företag att anpassa arbetsplatsen till sina anställda, inte tvärtom. Att spendera mindre tid på meta-arbete (jobb man gör innan man kan börja jobba) innebär att anställda har mer tid och energi att spendera på det produktiva, kreativa arbetet som verkligen ger mervärde till verksamheten. De upplever mindre frustration, spontana möten ökar, liksom möjligheterna till mer korspollinering mellan avdelningar. På många sätt bidrar Nimway till en bättre atmosfär på jobbet. Och det bidrar till bättre business.

– När du väljer Nimway hanterar vi allt från installation till justeringar, driftsättning, övervakning och support. Systemet kräver minimal förvaltning och användarna behöver därför ingen som helst träning; man bara laddar ner appen och kör igång, avslutar Lars-Gunnar.

Läs mer om Nimway här 

 

Mer från Nimway från Sony

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Nimway från Sony och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?