Annons

Di:s expert: Nobba tekniksektorn – ”risken större än uppsidan”

Oron har letat sig in på börserna sedan techrallyt tog ett abrupt slut i slutet av förra veckan. För den som inte redan är inne i den uppdrivna tekniksektorn är det läge att hålla sig borta enligt Di:s Agnetha Jönsson.

”Jag skulle inte gå in och handla i de här aktierna nu, risken är större än uppsidan”, säger hon i Di:s Analyspodden.

Stockholmsbörsens mest omsatta-index OMXS30 har återigen varit uppe och vänt kring den känsliga nivån 1.800 och verkar ha svårt att klättra vidare, särskilt som den amerikanska tekniktunga Nasdaqbörsen tappat rejält med höjd den senaste veckan. 

”När index väl orkar över en sådan nivå kan det ta ett ganska stort kliv upp. Men det som talar mot är att det är ganska stökigt i USA, där man börjat ta hem vinster i techbolagen som gått så bra i år”, konstaterar Di:s börsexpert Agnetha Jönsson i Analyspodden.

”Det är väldigt stora slag och volatil handel, framför allt i Apple och Tesla där det är riktig cirkus. Det är svårhandlat”, fortsätter hon. 

Di:s makroexpert Felicia Åkerman frågar sig om bakslaget verkligen är så tillfälligt som man trodde inledningsvis och Agnetha Jönsson anser att det i vart fall är för tidigt att försöka sig på att försöka fyndköpa. 

”Jag skulle inte gå in och handla i de här aktierna nu, risken är större än uppsidan. Har du inte varit inne där innan är det inte läge att gå in nu”, säger hon.

På finansmarknaderna i övrigt blev det fortsatt eurouppgång efter att ECB-chefen Christine Lagarde i samband med veckans räntebesked tvärtemot förväntan valde att inte markera tydligt mot valutaförstärkningen.

”Det fanns förväntningar om verbala interventioner, att de skulle säga att de inte vill ha en starkare euro. Valutan spelar ju roll för tillväxt och inflation. Men Lagarde sa å ena sidan att den starka euron är ett problem och att frågan diskuterats, men hon tyckte å andra sidan inte att man ska överreagera i nuläget”, säger Felicia Åkerman.

Men den försiktiga hållningen nu kan leda till att det krävs mer ammunition för att stoppa valutaförstärkningen på sikt, befarar hon.

”Att man inte snackade ned euron nu talar för att man kan tvingas agera före årsskiftet på ett sätt man inte trodde före veckans besked.”


Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?