1515

Di:s expert: ”Aktien har blivit mer intressant”

Storaffärer, smygande oro och rejäla insynsförsäljningar har präglat börsveckan, konstaterar Di:s experter i Analyspodden.
Ett plötsligt ägarinhopp i en pressad aktie lockar Ulf Petersson.

 

Efter en rekordlång svit av månader med börsuppgång har september så här långt bjudit på mer minus än plus, slår Di:s Ulf Petersson fast i Analyspodden.

”Stockholmsbörsen går sämre än övriga marknader efter att tidigare ha gått klart bättre. Fondspararna har sålt av lite i augusti och insideraffärerna har gått till övervikt för sälj”, säger han i Di:s Analyspodden.  

”Vii har haft små, små rekyler i den här långa uppgången, några procent oftast. Vi får se om det blir mer nu.”

Di:s Agnetha Jönsson pekar ut andra tecken på ökad oro: 

”Den dagliga omsättningen på börsen har också gått ned samtidigt som tekniska signaler visar att det 'slajdar' utför”, säger hon.

Största insiderförsäljningen inte bara i Sverige utan i hela Europa stod EQT EQT -4,6% Dagens utveckling :s toppgarnityr för, när drygt 60 höjdare sålde aktier för över 23 miljarder kronor. Samtidigt gick EQT in i ljudboksförlaget Storytel STORY B -3,11% Dagens utveckling .

”Det är ett förlustföretag så det behöver en kapitalstark ägare och det är EQT. Aktien steg nästan 10 procent på beskedet och jag tycker att Storytel har blivit lite mer intressant efter EQT:s inhopp. Det är en spännande bransch, med ljud. Det kommer att hända mycket där”, säger Ulf Petersson.


Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?