1515

Di:s analytiker spår börsfall på 10-15 procent: ”Det minsta jag väntar mig”

Rapportfloden har överlag bjudit på positiva överraskningar men det har inte räckt för placerarna som handlat ned Stockholmsbörsen i veckan. Och mer är att vänta enligt Di:s Richard Bråse.

”Det är läge för den där 10-15-procentiga nedgången fram till midsommar, det är det minsta jag väntar mig”, säger han i Analyspodden.

Foto:AP

 

Stockholmsbörsen har backat i veckan trots att vinsterna nu stiger på bred front i framför allt industribolagen konstaterar Di:s Ulf Petersson i veckans avsnitt av Analyspodden.

”Det har överlag varit bättre än väntat, fortsatt låga kostnader har drivit upp vinsterna 20 procent från i fjol”, säger han.

Richard Bråse ser också styrka i flera bolag.

”När Sandviks rapport kom kändes det som om det inte skulle bli en klang- och jubelföreställning den här rapportperioden. De missade genomgående på både intäkter och orderingång. Men sedan har ju rapporterna från de stora industribolagen kommit in bra. Men de stora lyften har uteblivit eftersom placerarna har sprungit i förväg och handlat upp aktierna så mycket”, säger han.

”Det är svårt att inte bli imponerad av Atlas eller Hexagon. Men det är en sak att vara positiv till bolagen och en annan om aktien. Jag tror att det kommer bättre lägen att köpa”, fortsätter Richard Bråse.

Han ser de senaste dagarnas svaghet på börsen som ett tecken på vad som komma skall.

”Det är väldigt, väldigt hög tid för en andhämtning. Det är läge för den där 10-15-procentiga nedgången fram till midsommar, det är det minsta jag väntar mig. Sedan kan det säkert fortsätta upp ett tag till efter det. Men det är tunn luft nu”.


Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?