Annons

De röststarka ägarnas makt har en baksida

De dubbla aktieslagen har tjänat Sverige väl.

Frågan är om inte tiden nu hunnit i kapp upplägget och att det är dags för en uppdatering – men ISS tillvägagångssätt kan ifrågasättas.

Industrivärdens vd Helena Stjärnholm sitter i styrelsen för Ericsson – en av flera svenska industriklenoder där Lundbergsfärens maktbolag har ett röststarkt ägande.
Industrivärdens vd Helena Stjärnholm sitter i styrelsen för Ericsson – en av flera svenska industriklenoder där Lundbergsfärens maktbolag har ett röststarkt ägande.Foto:Jack Mikrut

Läs Di Digitalt i 3 månader för endast 197 kr

ord. pris 429kr/mån

spara
1090 kr

Få tillgång till allt digitalt innehåll i 3 månader för 197 kr. Därefter tillsvidare med 25% rabatt, endast 322 kr/mån i 12 månader. Alla priser är inklusive moms.

Ta del av villkoren

Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

Tillgång till över 1 100 aktiekurser i realtid

Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev


Betala som

Betalsätt

Genom att klicka på ”Godkänn köp” godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News AB:s personuppgiftspolicy. Bonnier News AB ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter.

Dagens industri är en del av Bonnier News.

Detta är en artikel från Di:s analysredaktion. Dagens industris journalister måste rapportera privata aktieinköp till ansvarig utgivare, och innehavet får säljas tidigast efter en månad.

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1090kr
Prenumerera