1515

Analyspodden: Brant utför i Europa

Medan börsbolagen ger en blandad bild av konjunkturen kommer oroväckande signaler från annat håll som vittnar om ett värre läge, varnar Di:s Viktor Munkhammar i Analyspodden.

”Det är inte helt lätt att förstå varför det går så brant utför”, säger han.

Foto:Michael Probst

Mitt i rapportfloden kom flera oroande tecken på att i synnerhet den europeiska konjunkturen bromsar in rejält. Både orderingång och produktion i den tyska industrin visar ordentliga svaghetstecken, konstaterar Di:s makroexpert Viktor Munkhammar i Di:s Analypodden. 

”Någonting i den europeiska konjunkturen är inte som det ska. Det är inte helt lätt att förstå varför det går så brant utför”, säger han och noterar att kronan tagit mycket stryk.

”Man ser också att den svenska konjunkturen mattas ganska snabbt. Det är ett lite svajigt läge.”

Bolagsrapporterna har annars bjudit på en blandad skörd när det gäller signaler kring konjunkturen enligt Di:s börsexpert Johan Wendel.

”Assa överraskade positivt. De har en ganska problemtyngd Kinaverksamhet som nu visade tillväxt”, säger han och pekar på att det var mycket fina siffror även för verksamheten i Nordamerika. 

”Det gjuter lite olja på vågorna kring konjunkturoron.” 

 


Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?