ANNONS:
Till Di.se

Innehåll från TNG

Start ANNONS

Medarbetarna banar väg för framgångarna i Hollywood

Svenska Hedén är världsledande på kameramotorer och spelar en viktig roll i de flesta amerikanska storfilmer – allt från Star Wars till Indiana Jones och Avatar. Bakom succén med bland annat en Oscar Award står en banbrytande innovation i kombination med att företaget via TNG Tech hittat rätt teknisk personal.

När Johan Bennarsten genom Seafire Capital tog över det framgångsrika lilla familjeföretaget i Göteborg väntade en tuff uppgift. Han hade ett lönsamt företag, en stabil kundbas och unika produkter – men inte någon personal eftersom att de tidigare ägarna som också skött verksamheten ska fasa ut sig.

– Rätt personer är A och O. Jag ville hitta ett självdrivande team som gillar att skapa sin egen arbetssituation. Först och främst behövde vi personer med tillräcklig teknisk höjd som trivs med att jobba både praktiskt och med avancerad teknik, säger Johan Bennarsten som är vd för Hedén Group AB.

Eftersom det är en teknik- och nyhetsstyrd bransch är det viktigt att löpande komma ut med nya produkter och hänga med på marknadssidan.

Han bjöd in en handfull bemannings- och rekryteringsföretag för att de skulle kunna bilda sig en uppfattning om bolaget, produkterna och den miljö där de anställda skulle arbeta och trivas.

Ett av dem var TNG som genom sitt affärsområde TNG Tech specialiserat sig på objektiv vetenskaplig teknikrekrytering. Syftet är att utmana det traditionella sättet att rekrytera ingenjörer genom att använda vetenskap, fakta och mätbara metoder för att hitta rätt kompetens och nya talanger.

– TNG stack ut direkt. De var tydliga med hur de skulle bära sig åt för att hitta de här personerna. TNG är en entreprenör som kunde sätta sig in i mina tankar och bolagets situation.

Han fortsätter:

– Till skillnad från många andra som jobbar med listor på personer och cv ville TNG använda öppna kanaler via sociala och digitala medier för att fånga in dem som finns där. Det handlade om att hitta människor som ville till just oss, och inte ifrån något annat.

Rekryteringsprocessen var objektiv, modern, professionell och präglades av en god känsla och ton, tycker han. Dessutom stod kompetensen hela tiden i fokus at att Hedén hela tiden fokuserade på att hitta personer som skulle leverera bäst framtida arbetsprestation – inte en fikakompis.

– Det var en tydlig kommunikation, välstrukturerade och bra formulerade intervjuer samt en mycket noggrann bakgrundskontroll av de sökande där man inte nöjt sig med registerutdrag från polisen utan ringt runt till alla tingsrätter.

I dag består teamet av totalt fem personer som under året bland annat ska arbeta med att ta fram nästa generations kameramotorer.

– Vi vill utvecklas och fortsätta att bygga varumärket. Rekrytering är svårt och jag är imponerad över den hjälp vi har fått att hitta personerna som ska göra detta åt oss.

Vill du veta mer hur TNG Tech kan hjälp dig rekrytera ingenjörer och tekniker inom engineering, production och supply chain management? Läs mer och kontakta oss här.

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med TNG och ej en artikel av Dagens industri

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med TNG och ej en artikel av Dagens industri

Tyck till