ANNONS:
Till Di.se

Innehåll från Lendify

Start

Nya samarbeten mellan fintech och etablerade aktörer

Peer-to-peer-lån har vuxit snabbt de senaste åren.
Nu skapas nya samarbeten inom segmentet som kommer konsumenten till nytta.

Läs mer om Lendify

Inom bank- och finansvärlden är det vanligt med backup-avtal. Då kliver en backup-partner in och fortsätter att hantera tillgångarna. Ett av alla bolag som använder sig av den här lösningen är låneplattformen Lendify, som förmedlar peer to peer-lån. Bolaget har ett avtal med kredithanteringsleverantören Lindorff, som är stora på marknaden.

– Vi är väldigt fokuserade på bank och finans. Där har vi våra rötter och vi har en stor och bred kundkrets i just den branschen, säger Erika Rönnquist Hoh, vd för Lindorffs Sverigeverksamhet.

– Om Lendify mot förmodan inte skulle kunna driva sin verksamhet vidare så har vi kunskap om deras rutiner och processer för att kunna överta lånen, säger Ulf Ohlfeldt, försäljningschef portföljköp på Lindorff.

Det innebär att Lindorff ser till att lånen fortsätter att skötas enligt avtalet.

– Det är en trygghet för investerarna att de har den största kredithanteringsleverantören som bistår med det här, säger Ulf Ohlfeldt.

Lindorff har sedan 20 år hjälpt till att administrera låneböcker. Backupservice är helt enkelt inget annat än en sovande outsourcingpartner som kliver in vid behov. Både Lendify och Lindorff har Finansinspektionen som tillsynsmyndighet, vilket är en extra trygghet för investerarna. Precis som Lendify noga prövar kreditvärdigheten hos sina låntagare har Lindorff rigorösa kontroller gällande regelefterlevnad och regelstyrning.

– Vi ställer höga krav och i synnerhet när det gäller backupservice. Vi har långtgående krav mot investerare, aktieägare och finansinspektionen och är väldigt noga med motpartsrisken och har en etablerad process för det, säger Ulf Ohlfeldt.

– För oss är det också viktigt med värdebaserad verksamhet och etik och vilken typ av verksamhet som våra potentiella kunder har. Vi var valt att inte arbeta med vissa typer av kunder, exempelvis sms-låneoperatörer, säger Erika Rönnquist Hoh.

För Lendifys kunder skapar avtalet en trygghet, menar Erika Eliasson, chef för investerarrelationer på Lendify.
– Både låntagare och investerare är ju beroende av Lendify för att hantera betalningar. Tryggheten ligger i att de vet att vi har en plan om vi mot all förmodan inte skulle kunna driva verksamheten vidare.

Läs pressreleasen om samarbetet här 

Fakta: Det här är Lendify

* Lendify är ett Stockholmsbaserat bolag grundat 2014 som tillhandahåller en digital plattform där investerare och låntagare möts. Lendify sköter hela den administrativa processen från granskning av låneansökningar och upprättande av avtal mellan låntagare och långivare, till utbetalning av lån och administrering av betalningar. Lendify erbjuder endast låntagare med god kreditvärdighet att låna.

* Lendify har tillstånd från Finansinspektionen. Likvida medel som förs över till Lendify är helt separerade från Lendifys egna tillgångar. För det kapital som investerats i lån agerar Lendify endast som marknadsplats. Lendify omfattas inte av den statliga insättningsgarantin. Investerarna bär kreditrisken. Statistik från början av 2000 talet visar att historiskt sett har kreditförlusterna för blancolån till kreditvärdiga privatpersoner i genomsnitt varit cirka 1 procent.

Så investerar du i personlån  

https://fusion.di.se/stats/slump/286136108?category=

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Lendify och ej en artikel av Dagens industri

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Lendify och ej en artikel av Dagens industri

Tyck till