ANNONS:
Till Di.se

Innehåll från

Start ANNONS

Så mår du bättre och jobbar mer effektivt

Ett kreativt möte i en hotell-lobby, fokus hemma vid köksbordet – eller workshop på kontoret.
På digitalbyrån Fröjd får arbetsuppgiften styra var personalen utför jobbet.
Resultat: De anställda både trivs och presterar bättre.

Kom igång med det kontorsfria livet, läs mer här.

Hos digitalbyrån Fröjd sker allt i molnet: produktion, kommunikation, dokumenthantering och kundvård.

Men det fysiska kontoret på Kungstensgatan i Stockholm är fortfarande en viktig samlingsplats.
– Det är kombinationen av det fysiska och digitala kontoret som gör att det blir allra bäst, säger Anna Gullstrand, vd på Fröjd.

Varje morgon checkar de 23 anställda in digitalt.
– Då berättar vi var vi befinner oss – dels för att vi ska ha koll på varandra, dels för att skapa en tillsammanskänsla, berättar Anna Gullstrand.

Sedan är det upp till varje team att lägga upp arbetsdagen för att nå bästa möjliga resultat.
– För oss är det viktigt att arbetet är flexibelt, eftersom vi ska lösa våra kunders komplexa utmaningar i team. När vi kommit överens om ambitionsnivå och mål kan vi skjuta ut oss som satelliter. Ibland träffas vi på ett ställe och jobbar intensivt tillsammans – och ibland behöver vi sitta för oss själva, utspridda. Då använder vi digitala tjänster för att kommunicera.

När ett team ska hitta nya vinklar på ett problem och behöver inspiration kan till exempel en lobby på ett hotell passa, förklarar Anna Gullstrand.
– Sedan – när alla har koll på helheten och vad varje person ansvarar för – väljer vissa att sitta på kontoret medan andra kanske sitter hemma för att hitta fokus.

Själv blir hon inspirerad i miljöer med rörelse och mångfald, som flygplatser.
Men det fysiska kontoret är fortfarande ”superviktigt”, betonar Anna Gullstrand.
– Eller snarare: Det fysiska mötet. När vi samlas jobbar vi mycket med post it-lappar och kör workshops.

Även kommunikationen med kunder sker via molnbaserade tjänster, eftersom byrån vill kunna erbjuda sina uppdragsgivare maximal insyn i projektprocessen.
– Kunderna kan till exempel se i realtid vilka uppgifter vi jobbar med varje given stund, vilket skapar förtroende – och i slutändan ger bättre projektresultat.

Fördelarna med flexibelt arbete är många, tycker Anna Gullstrand. Framför allt blir medarbetarna mer inspirerade och kreativa, med ökad motivation. Men det finns också fällor:
– Bra ledarskap är a och o då flexibelt arbete handlar om ansvar och förtroende. Det gäller därför att varje team har satt upp tydliga mål och håller deadlines.

Ett flexibelt arbetsliv bidrar också till ökad livskvalitet, menar Anna Gullstrand:
– Vill man gå och träna under lunchen kan man det. Jag är själv småbarnsmamma och uppskattar möjligheten att kunna vara med på någon dagisaktivitet mitt på dagen och ta igen arbete senare. Det digitala kontoret öppnar upp för att klara livspusslet.

Kom igång med det kontorsfria livet, ladda ner guide gratis här.

Jobba flexibelt – här är vd:n Anna Gullstrands 3 bästa råd

1. Låt teamen själva komma överens om hur de ska arbeta för att nå bästa resultat. Det är inte förrän de har koll på behov, arbetsuppgifter och förväntningar som de kan avgöra om de ska jobba var och en för sig eller behöver sitta tillsammans.

2. Använd er av samma digitala tjänster. Nyckeln till att jobba framgångsrikt i molnbaserade tjänster och verktyg är hundraprocentig uppslutning bland medarbetarna – att man tillsammans kommer överens om hur man ska jobba. Det fungerar inte om bara halva gänget är med på tåget.

3. Det fysiska kontoret och mötet är viktigt – men om man träffas på ett café, hos kunden, hemma eller på kontoret spelar mindre roll. Huvudsaken att man möts när uppgiften kräver det.

Denna artikel är en annons med innehåll från och ej en artikel av Dagens industri

Denna artikel är en annons med innehåll från och ej en artikel av Dagens industri

Tyck till