ANNONS:
Till Di.se

Innehåll från

Start ANNONS

Så blir du en bättre ledare

Den viktigaste egenskapen hos en lyckad entreprenör är bra ledarskap, menar föreläsaren och författaren Gregg Vanourek. Här ger han några av sina främsta tips.

”När man tittar runt om i världen bland olika företag, myndigheter och organisationer, så finns det otaliga exempel på dåligt ledarskap. De är bra människor, men av olika anledningar tar de tveksamma beslut eller har bristande engagemang”, säger Gregg Vanourek, föreläsare och medförfattare till boken Triple Crown Leadership.

Dåligt ledarskap är inget nytt problem, menar Gregg, men när samma misstag upprepas gång på gång är det tydligt att bra ledare inte prioriteras tillräckligt högt.

”Ledarskap påverkar så många andra aspekter av verksamheten. Vem du väljer att anställa, hur du utvecklar dem och kulturen på arbetsplatsen som skapas utifrån det.”

Gregg Vanourek besökte nyligen Swedbanks nätverksträff för entreprenörer. Inbjudna gäster från olika branscher delade med sig av sina erfarenheter och fick möjlighet att knyta nya kontakter.

Där talade Gregg om just ledarskap, och vikten av att kunna förmedla och kommunicera ut företagets långsiktiga mål.

LÄS MER: Om hur du driver ditt företag ännu bättre.

”Du måste försöka se förbi det som pågår runt dig just nu och fatta dina beslut utifrån en plan på lång sikt. Det kommer göra att du och dina anställda jobbar utifrån ett större syfte och det skapar en bättre arbetsmiljö och vilja i företaget.”

En annan punkt som Gregg Vanourek lyfter fram är förmågan att kunna delegera ansvar. Dels för att effektivisera arbetet, men även för att ta till vara den kunskap som finns inom företaget.

”Det finns ingen anledning att tro att man ska ha svaren på allt. Anställda uppskattar en ledare som kan visa på sina egna brister och som lämnar över delar av ansvaret till andra.”

Att vara en entreprenör i dag innebär många fördelar jämfört med för tjugo år sedan. Den tekniska utvecklingen och kraften i sociala medier rymmer unika möjligheter, menar Gregg Vanourek.

”Det är mycket enklare att nå ut till folk i dag och snabbt få fart på företaget. Du kan få tillgång till den senaste tekniken utan att behöva göra stora investeringar. Det är en väldigt spännande tid just nu för entreprenörer.”

Denna artikel är en annons med innehåll från och ej en artikel av Dagens industri

Denna artikel är en annons med innehåll från och ej en artikel av Dagens industri

Tyck till