ANNONS:
Till Di.se
Start Nyheter

Peter Fellman: Nytt slag mot Trump

  • Donald Trump Foto: Pablo Martinez Monsivais

NEW YORK. Måndagens kongressförhör med cheferna för säkerhetsorganisationerna FBI och NSA, var ett nytt dräpande slag mot president Donald Trump. James Comey och Michael Rogers förnekade att de har sett någon begäran om telefonavlyssning av Donald Trump eller hans kampanjorganisation.

”Vi känner inte till och eller har sett några spår av att något sådant skulle ha skett”, hävdade både Comey och Rogers i förhöret.

Det står med andra ord helt klart att Donald Trumps aggressiva twitterattack mot Barack Obama på en fredag morgon 06.30 för några veckor sedan var helt grundlös. Presidenten anklagade Barack Obama för att han avlyssnat honom och hans kampanjorganisation under pågående valturné senaste höst. Donald Trump jämförde i sina tweets Barack Obama med tidigare president Richard Nixon och Watergateskandalen, samtidigt som han undrade hur lågt Barack Obama kan sjunka.

Under kongressförhöret var den överhängande frågan i stället hur lågt Donald Trump kan sjunka och det är tydligt hur den nuvarande presidentens agerande, förvirrar både ledamöterna i Kongressens säkerhetskommitté och cheferna för FBI och NSA.

”Det är ingen tvekan om att vår nuvarande president attackerar alla på ett oerhört aggressivt sätt när han så önskar. Det finns bara en som han inte attackerar och det är Vladimir Putin och Ryssland. Hur kan det komma sig”, frågade Jim Himes, demokratisk kongressledamot från Connecticut, naturligtvis utan att få något svar från säkerhetscheferna.

I kongressförhöret bekräftade James Comey för första gången att FBI arbetar med en pågående undersökning om hur Ryssland påverkade det amerikanska valet och hur sambandet mellan ryssarna och Donald Trumps kampanjorganisation ser ut. Han bekräftade också att byrån är säker på att Wikileaks fick sina uppgifter om toppdemokraternas, inklusive Hillary Clinton, mejl från ryska intressen. Det är också bevisat, enligt FBI, att ryska intresset arbetade för att Donald Trump skulle vinna valet, vilket också blev fallet.

Själv försökte Donald Trump på sitt vanliga sätt undergräva kongressförhöret genom sina ideliga tweets.

”Vad säger ni då om alla kontakter mellan Clintons kampanj och ryssarna…” twittrade den amerikanska presidenten.

Nätet kring Donald Trump, som nu påbörjar sin tredje månad som president, håller på att dras åt alltmer. Frågetecknen kring hans ryska kontakter och frustrationen kring hans ständiga tweets blir ett allt större hot mot hans fortsatta presidentskap. Samtidigt ska Donald Trump den här veckan försöka driva igenom den omtvistade omgörningen av Obamacare. Frågan är om det blir Melania Trump som flyttar in i Vita huset efter sommaren, eller om det blir Donald Trump som flyttar tillbaka in i sitt torn i New York.

Tyck till