ANNONS:
Till Di.se
Start Nyheter

Pareto aktietipsar om bank och verkstad

  • Foto: Michael Nagle/Bloomberg

En storbank och två verkstadsjättar tillhör de svenska bolagen som lyfts fram när Pareto Securities rundar av genomgången av sina favoritaktier för året.

På tisdagen presenterade den norska investmentbanken den andra halvan av sina toppval för 2017. Den här gången handlade det om industrisektorn och finansbranschen.

I den förstnämnda är verkstadsbolaget Alfa Laval först ut, med en rekommendationshöjning till köp från behåll och en riktkurs som dragits upp till 180 kronor, från 150.

”Vi anser att Alfa Laval kommer att få stöd av nya regleringar inom den marina sektorn under många år framöver”, skriver Paretos analytiker Erik Paulsson och Henrik Falk.

Man räknar med att order, rörelseresultatet (EBITA) och vinsten för 2018 blir ”avsevärt högre” än konsensus.

Även sektorkollegan ABB pekas ut som ett av de bästa valen för året, med en köprekommendation och riktkursen 220 kronor.

”Vi tror att ABB är väl positionerat att tjäna på framtida marknadstrender, inklusive ökad automation och investeringar i kraftnät”, skriver Pareto.

På finanssidan är det First North-listade investmentbolaget Vostok Emerging Finance en favorit. Pareto rekommenderar köp och har en riktkurs på 2 kronor.

”Under 2016 har bolaget breddat sin portfölj med tre investeringar, och vi räknar med att en ny investering kommer att presenteras inom kort”, skriver analytikern Robin Rane, som tillägger att ytterligare information om portföljbolagen väntas driva kursen under 2017.

Även SEB förespråkas av Paretos bankanalytiker.

”Med ett attraktivt pris jämfört med sina svenska branschkollegor ser vi SEB som vårt toppval bland svenska storbanker in i 2017.”

Den norska investmentbankens estimat ligger under SEB:s ”ambitiösa” mål för 2018, och Pareto räknar med att ledningen kommer att justera ned målen för nästa år i samband med rapporten för det fjärde kvartalet.

”Men när vi ser på vår prognos för bankens vinsttillväxt så tror vi fortfarande att det finns potential i aktien till nuvarande värdering”, skriver Robin Rane.

Tyck till