ANNONS:
Till Di.se
Start Nyheter

Mäklarbyråerna som säljer snabbast i Stockholm

  • Bilden är ett montage! Foto: TT

Det går undan på Stockholms bostadsmarknad, och det skiljer lite mellan mäklarfirmorna vad gäller hur lång tid det tar att sälja en bostad. Men en firma tronar ensamt i toppen, enligt ny försäljningsstatistik.

Snabbast i Stockholm är mäklarbyrån MOHV, vars median vad gäller annonstid var elva dagar under perioden första januari till och med 27 april. Under perioden hade man 76 bostadsannonser, enligt statistiken som har tagits fram av Booli.se och Hittamäklare.

Firmorna Fantastic Frank och Erik Olsson delar på andraplatsen med en median på tolv dagar. Bolagen i fråga lade ut 69 respektive 489 annonser under perioden.

”Stockholms bostadsmarknad är otroligt snabb. Skillnaderna mellan de olika byråerna är därför väldigt små”, säger Matilda Adelborg, marknadskoordinator på Booli.

Bland byråerna som ligger på 13 dagars annonstid hittas exempelvis Fastighetsbyrån, Skandiamäklarna, Svensk Fastighetsförmedling och HusmanHagberg.

Byråer som fokuserar på ”lyxobjekt” saknas dock i topplistan.

”De brukar ha längre försäljningstider då det kan ta tid att hitta rätt köpare till en lägenhet i 30-miljonersklassen”, konstaterar Matilda Adelborg.

https://infogr.am/stockholms_25_snabbaste_maklarfirmor

Källa: Booli. Statistik för perioden 1 januari 2017-27 april 2017.

Tyck till