ANNONS:
Till Di.se
3:12-reglerna

M: Nya 3:12-reglerna ska inte genomföras

  • Foto: TT

Moderaterna manar till uppror mot de nya 3:12-reglerna och går samtidigt till hårt angrepp mot regeringen. ”Det förslag som nu ligger ska inte genomföras”, säger partiets ekonomiskpolitiska talesperson Ulf Kristersson.

Di har tidigare rapporterat om den massiva kritik som många företagare riktar mot förslaget om nya 3:12-regler. Totalt väntas de höjda skatterna ge ett tillskott på nästan 5 miljarder kronor per år till statskassan.

Moderaterna är mycket kritiska till de nya reglerna och uppmanar nu regeringen att skrota förslaget.

”Det förslag som nu ligger ska inte genomföras, det vore skadligt för svenska småföretag”, säger Ulf Kristersson.

Enligt finansminister Magdalena Andersson behövs stramare 3:12-regler för att bevara skattemoralen. I en intervju med Di tidigare i veckan talade hon om ” artificiella bolagsupplägg” och företagare som försöker slippa undan statlig inkomstskatt.

Ulf Kristersson är kritisk till finansministerns uttalanden.

”Synen på företagare är helt absurd. Det är som att företagare mest ställer till besvär”, säger han och fortsätter:

”Det finns inget försvar för människor som uppsåtligen fuskar med skatten. Men det är inte så att företagare i Sverige i grund och botten bedriver företagsamhet för att bli skattefuskare.”

Förslaget om nya 3:12-regler presenterades av en utredning i höstas och regeringen väntas gå fram med ett skarpt förslag senare i år.

Men Ulf Kristersson säger sig ha goda förhoppningar om att de nya reglerna inte blir av och hänvisar till att regeringen på kort tid svängt om både finansskatten och kilometerskatten.

”Jag tror att protester kommer att löna sig här också. De har inte stöd för den här politiken och de vet om det och de tvingas vika sig när de möter motstånd”, säger han.

Tyck till