ANNONS:
Till Di.se
Start Nyheter

Lyxvilla till salu för 2,2 miljarder

Med en prislapp på omkring 2,2 miljarder kronor placerar sig en lyxvilla i Los Angeles som den klart dyraste bostaden ute till försäljning i USA. Och en självsäker ägare tvekar inte med att beskriva bostaden som ”världens åttonde underverk”. Det skriver AP

För bostadsjägare med en väl tilltagen plånbok på jakt efter det lilla extra kan det läge att snegla mot Los Angeles. Här återfinns nämligen USA:s just nu dyraste bostad som ligger ute till försäljning med den nätta prislappen 250 miljoner dollar, motsvarande 2,2 miljarder kronor, skriver AP.

Lyxvillan har en boyta på totalt 3.500 kvadratmeter fördelat på fyra våningar och rymmer bland annat 12 sovrum, 21 badrum, fem barer, tre kök, en biosalong samt en egen bowlingbana. Dessutom ingår en bilsamling värderad till omkring 260 miljoner kronor i köpet.

Huset byggdes på spekulation och enligt ägaren Bruce Makowsky finns det endast 3.000 personer i världen som har råd med det.

”Efter att ha varit på stora megayachter och vackra privatflyg runt om i världen tyckte jag inte det var vettigt att folk spenderade 350 miljoner dollar på en båt, 100 miljoner dollar på ett flygplan men levde i ett hus för 20-30 miljoner dollar. Hemmen har inte hållit jämna steg med leksakerna”, säger Bruce Makowsky till AP.

Tyck till