ANNONS:
Till Di.se
Start Nyheter

Lindsö lämnar SBAB:s styrelse

  • Ebba Lindsö, tidigare styrelseordförande i Allra. Foto: Jack Mikrut

Ebba Lindsö, Allras tidigare ordförande, lämnar SBAB:s styrelse. 
”Eftersom det mediala intresset kring min person är så stort vill jag minska mina engagemang i styrelser”, säger Ebba Lindsö till Di.

 

Allra-affären fortsätter att sprida ringar på vattnet i finanssverige.

Ebba Lindsö, som var ordförande i fem månader fram till att skandalen briserade, meddelar nu att hon inte ställer upp till omval i SBAB:s styrelse.

”Jag har på egen begäran beslutat att vid stämman avgå ur SBAB:s styrelse”, säger Ebba Lindsö.

Enligt henne var det den 27 februari som hon informerade såväl SBAB:s ordförande Bo Magnusson som företrädare för finansdepartementet, under vilket den statligt ägda banken sorterar.

När Ebba Lindsö, som bland annat tidigare varit vd för Svenskt Näringsliv, lämnar SBAB återstår bara två styrelseuppdrag.

”Jag sitter fortfarande kvar i Burenstam & Partners och Sjätte AP-fondens styrelse, två verksamheter som jag är mycket stolt att företräda”, säger hon.

Fortfarande har hon inte bestämt sig hur hon vill göra med de uppdragen.

”Jag kommer även att analysera de här två engagemangen de kommande veckorna, eftersom jag aldrig vill orsaka någon organisation ens ett uns av varumärkesskada”, säger Ebba Lindsö.

Såväl Pensionsmyndigheten som Allras revisorer har polisanmält ledande befattningshavare i fondbolaget, men exakt vilka som anklagas för brott är fortfarande omgärdat av sekretess.

Har du fått klarhet i huruvida du är polisanmäld?
”Det utgår jag definitivt ifrån att jag inte är”, säger Ebba Lindsö.

Tyck till