ANNONS:
Till Di.se
Start Nyheter

Gav felaktig prognos – i en platsannons

  • Pricer, som utvecklar prisinformationssystem, skrev i sin platsannons att bolaget siktar på en omsättning på över en miljard för 2017, någon so inte kommunicerats.

Pricer sökte en produktutvecklare i en platsannons. I annonsen skrev bolaget också att omsättningen kommer att uppgå till över en miljard kronor i år – något som inte kommunicerats.

Nu backar bolaget från prognosen och kallar den felaktig.

 

I en platsannons skriver Pricer, som utvecklar prisinformationssystem, att bolaget söker en produktutvecklare. Men i annonsen står det också att bolaget siktar på en omsättning på över en miljard kronor för 2017 – något som tidigare inte kommunicerats till marknaden. Nyhetsbyrån Direkt var först med att rapportera om Pricers platsannons.

2016 omsatte Pricer drygt 760 miljoner kronor.

Nu backar Pricer från prognosen.

"Det är beklagligt och olyckligt att denna situation uppstått. Avsikten i annonsen var att attrahera lämpliga kandidater där fokus inte primärt låg på den faktiska omsättningssiffran utan var ett uttryck för en storleksordning på bolaget", säger Pricers vd Andreas Renulf i ett pressmeddelande.

Pricer lämnar alltså fortsatt inte någon omsättningsprognos för 2017 och siffran i annonsen ska betraktas som felaktig.

Di har sökt Stockholmsbörsen för att undersöka om den bristande kommunikationen kan leda till sanktioner eller böter. Nasdaq Stockholm avböjer att kommentera saken.

Tyck till