ANNONS:
Till Di.se
Start Nyheter

Cloetta faller efter rapport

Rapportfloden börjar nu få ordentligt med ånga i maskinen och på onsdagen var det bland annat dags för stålbolaget SSAB och godistillverkaren Cloetta att redovisa sina senaste kvartalssiffror.

Fredagens klara rapportvinnare var SSAB som levererade en kanonrapport som klådde analytikernas förväntningar med råge. Nettoresultatet landade på 500 miljoner kronor vilket kan jämföras med analytikernas prognos på 38,8 Mkr enligt SME Direkt.

Bakom det kraftiga resultatlyftet låg både högre priser och förbättrade volymer. Rapporten möttes med klang och jubel på Stockholmsbörsen och aktien rusar med drygt 9 procent på fredagsmorgonen.

Konfektyr- och snacksbolaget Cloettas rapport gav dock marknaden ilningar i tänderna och aktien backar med omkring 8 procent i den inledande handeln. Cloettas underliggande rörelseresultat landade på 110 Mkr under det första kvartalet vilket var 14 procent under analytikernas förväntningar enligt SME Direkt.

Nettoresultatet uppgick till 59 Mkr vilket var under analytikernas prognos på 63 Mkr, men högre än under samma kvartal i fjol.

Trädgårdsutrustningsbolaget Husqvarna levererade en rapport som klådde analytikernas förväntningar över hela linjen. Ett utropstecken var den organiska tillväxten som uppgick till 7 procent vilket var 4,5 procentenheter över analytikernas prognos enligt SME Direkt. Aktien stiger med drygt 2 procent på fredagsmorgonen.

Mediebolaget MTG levererade ett nettoresultat på 96 Mkr vilket var 19 procent under analytikernas förväntningar på 119 Mkr enligt SME Direkt. Rörelseresultatet uppgick till 183 Mkr vilket var 4 procent under analytikernas prognos på 191 Mkr. Aktien backar med 4,4 procent.

Industrikoncernen Duroc levererade ett resultat efter skatt på 24,7 Mkr vilket kan jämföras med 16,5 Mkr under det första kvartalet 2016. Nettoomsättningen uppgick till 584 Mkr vilket var ett lyft på drygt 100 Mkr jämfört med samma kvartal 2016. Aktien rusar med nästan 10 procent.

Datalagringsbolaget Proact redovisade ett resultat efter skatt på 25 Mkr för det första kvartalet 2017 vilket kan jämföras med 14,8 Mkr under samma kvartal i fjol. Nettoomsättningen uppgick i sin tur till 877 Mkr vilket var ett lyft från 723 Mkr i fjol. Aktien stiger med drygt 4 procent.

Tyck till