ANNONS:
Till Di.se
Start Nyheter

Bankgirot byter vd

  • Foto: TT

Betalföretaget Bankgirot vill ändra fokus i utvecklingen av verksamheten. Därför försvinner nu Torbjörn Ericsson som vd och ersätts av Jeanette Jäger.

"Bytet av vd är en fas i vår utveckling. Vi är i ett stort förändringsarbete och nu vill vi inrikta oss på ett ökat kundfokus", säger Nils-Fredrik Nyblaeus, styrelseordförande i Bankgirot.

Bankgirot arbetar inom ett område som den senaste åren utvecklats kraftigt digitalt, med nya sätt som kunder kan betala med.

Jeanette Jäger, som blivit vald som  tillförordnad vd har varit verksam i företaget i blott ett år. Tills nu har hon arbetat med digitala tjänster, samt sälj- och marknadstjänster på Bankgirot.

"Jag hade inte förväntat mig att jag skulle gå in i en vd-roll just nu på Bankgirot, men jag tycker det är väldigt roligt att ha fått rollen", säger hon.

När det kommer till den nye vd:ns planer för företaget tänker hon fortsätta följa den framtidsplan som betalningsbolaget satt upp sedan innan.

"Den innebär att vi vill vara navet i direktekonomin. Och det är den planen jag vill ta vidare", säger hon.

Hon berättar vidare att det är viktigt att få Bankgirot att fortsätta följa med i utvecklingen med globaliseringen och digitaliseringen.

"Mycket händer kring realtidstransaktioner. Det ställs nya krav på betalmarknaden. Vi ser många nya aktörer som gör marknaden riktigt het just nu. Vi måste utnyttja vår goda innovationsförmåga för att följa med. Vi brukar säga att vi faktiskt är ett av de mest erfarna fintech-bolagen i Sverige", säger hon.

Och erfarna är de. Bankgirot grundade redan 1959. Jeanette Jäger tar fram exempel på att Bankgirot varit snabba med att följa utvecklingen. Bland annat arbetar de snabbt med moderna betalmetoder som Swish som ett sätt att följa med i utvecklingen.

Vilka konkreta förändringar som kommer ske för Bankgirot med ledningsbytet berör bland annat om hur Bankgirot ska kunna hantera den starka tillväxten som finns på marknaden. Hur kvaliten på transaktionerna ska kunna behållas, men göras mer kostnadseffektiv.

"Jag har precis tillträtt posten idag, så jag får återkomma med vilka konkreta åtgärder som Bankgirot kommer att göra de kommande åren", säger Jeanette Jäger.

Innan hon började arbeta på Bankgirot i fjol har Jeanette Jäger bland annat skrivit en bok om marknadsföring på internet samt varit med och startat en av Sveriges första internetbanker.

"Det är på just de områden som Jeanette arbetat mycket med som vi tror kommer bli extraviktigt för vår utveckling mot större kundfokus", säger Nils
-Fredrik Nyblaeus .

Tyck till