Det här är Di Gasell

Publicerad 2014-12-16 14:18

Meningen med Di Gasell är att stödja och uppmuntra svenskt näringsliv och företagare som vågar satsa för att växa!

Begreppet Gaseller är skapat av den amerikanske forskaren David Birch. Redan på 1980-talet visade han att det är de små snabbväxande företagen som skapar de flesta nya jobben, till skillnad från ekonomins elefanter som alltid måste effektivisera och ofta minskar sysselsättningen. Gasellerna är näringslivets dynamiska mellanskikt. Men kriterierna är hårda. Årligen utses färre än 0,5 procent av alla Sveriges aktiebolag till Gasellföretag

Detta har Dagens industri tagit fasta på och sedan 1999 har vi utsett Sveriges Supergasell, alltså det företag som har vuxit snabbast i Sverige de senaste tre åren. Priset delas ut på en stor gala i slutet av året.

Dessförinnan har vi på åtta Gasellfester, från Malmö i söder till Umeå i norr, delat ut diplom och Gasellstatyetter till de företag som har vuxit snabbast i vart och ett av de 21 svenska länen. Samtliga företag som uppfyller kriterierna kan dock med rätta kalla sig Gaseller. Våra prisutdelningar inramas av intervjuer med entreprenörer och näringslivsprofiler, som delar med sig av sina erfarenheter.

Varje vår arrangerar vi dessutom Gasellträffar runt om i landet, där framgångsrika entreprenörer, spännande företagsledare och skarpsynta experter bjuder på tips och inspiration. Och året runt rapporterar vi i tidningen om nya affärer i Gasellföretag.

Vår ambition är att utveckla Di Gasell till ett levande nätverk av företagare som får hjälp s av Di, våra partners och varandra i ambitionen att växa sitt företag!

LÄS MER: Frågor och svar om Di Gasell

Gasellkriterier

För att utses till Gasell måste företaget uppfylla alla dessa kriterier. Det är alltid företagets fyra senaste årsredovisningar som ligger till grund för Gasellundersökningen.

En Gasell har:
- en omsättning som överstiger 10 Mkr
- minst tio anställda
- minst fördubblat sin omsättning, om man jämför det första och det senaste räkenskapsåret
- ökat sin omsättning varje år de senaste tre åren
- ett samlat rörelseresultat för de fyra räkenskapsåren som är positivt
- i allt väsentligt vuxit organiskt, inte genom förvärv eller fusioner
- sunda finanser

DI GASELL PÅ FACEBOOK

Twitter

ÄR ERT FÖRETAG EN GASELL?

Gör det enkla onlinetestet för att se om ert företag kvalar in bland Gasellerna.Fyll i uppgifterna och testa!

 Nyhetstips: 08-573 650 50 - dise@di.se | Växeln: 08-573 650 00 | Kundtjänst/prenumerationsärenden: 08-573 651 00 | Dagens industri | 112 60 Stockholm | © di.se | Ansvarig utgivare: Lotta Edling | PUL | Cookies Följ oss på Google+ Följ oss via RSS Följ oss på Twitter Följ oss på Facebook Skicka mejl till dise@di.se