Vinnaren av årets Kvinnliga Gasell 2016, Birgitta Molin, VD och grundare, Djurfarmacia!

Uppdaterad 2016-04-29 10:15. Publicerad 2016-02-05 14:01

Dagens industri delar tillsammans med Grant Thornton varje år ut priset "Årets Kvinnliga Gasell". I år delades det ut i samband med Gasellträffen i Jönköping onsdagen den 27 april 2016. Priset gick till Birgitta Molin, VD och grundare för apoteket Djurfarmacia.

Grant Thornton är huvudsponsor till Di Gasell sedan åtta år tillbaka. Genom att dela ut priset "Årets Kvinnliga Gasell" vill Grant Thornton bidra till ökat fokus på kvinnligt företagande.

Grant Thornton motiverar utmärkelsen så här: ”Årets kvinnliga Gasell är en företagare som visat att det går att satsa på sin affärsidé när som helst i livet. Även om man tvingas pantsätta huset för att kunna starta sitt bolag. Utmärkelsen går till en kvinna som hittat nya digitala affärsmöjligheter i en traditionell bransch och som med nytänkande lyckats bygga en verksamhet där näthandeln står för merparten av omsättningen.”

Kriterier

Priset "Dagens industris Kvinnliga Gasell" delas ut till en entreprenör som är en inspiratör och förebild för andra kvinnor. Pristagaren ska genom sitt framgångsrika företagande bidra till ökad mångfald och bättre jämställdhet. 

Om vinnaren

Brigitta Molin startade tillsammans med sin man för några år sedan, innan de skulle gå i pension, företaget Djurfarmacia. Hon var i grunden apotekare och ville nu prova på något nytt. 2010 fick företaget tillstånd att bedriva apotek och distansapotek. Sedan dess har det varit en framgångssaga! 2015 utsågs Djurfarmacia till Årets digitala Gasell i Västra Götalands och Hallands län. Den 27 april utsågs Birgitta Molin till Årets kvinnliga Gasell.

Såhär sa Birgitta Molin själv efter prisutdelningen på Spira i Jönköping,

"Jag är både stolt, tacksam och inte minst glad över att få detta erkännande! För att lyckas som företagare måste man vara envis, klara av uppförsbackarna, vara beredd på hårt arbete, ha goda kundkontakter och sist men inte minst ha en realistisk framtidstro".

Dagens industri och Grant Thornton gratulerar 2016 års vinnare, Birgitta Molin, VD och grundare av apoteket Djurfarmacia.

Läs mer om vad Grant Thornton säger om årets pristagare här:

http://grantthornton.mynewsdesk.com/pressreleases/birgitta-molin-aarets-kvinnliga-gasell-1386915

DI GASELL PÅ FACEBOOK

Twitter

ÄR ERT FÖRETAG EN GASELL?

Gör det enkla onlinetestet för att se om ert företag kvalar in bland Gasellerna.Fyll i uppgifterna och testa!

 Nyhetstips: 08-573 650 50 - dise@di.se | Växeln: 08-573 650 00 | Kundtjänst/prenumerationsärenden: 08-573 651 00 | Dagens industri | 112 60 Stockholm | © di.se | Ansvarig utgivare: Lotta Edling | PUL | Cookies Följ oss på Google+ Följ oss via RSS Följ oss på Twitter Följ oss på Facebook Skicka mejl till dise@di.se