ANNONS:
Till Di.se
Start Bil

Här är tjänstebilarna vi väntar på

  • PÅ VÄG. Opel Ampera-e. För att se resten av bilarna se nedan.

Kanske kan Volvo XC40 vara ett alternativ redan innan årsskiftet. Eller någon annan intressant modell för den som vågar ta ut svängarna i tjänstebilsvalet. Här är några spännande bilar att hålla ögonen på.

Se bilderna nedan.

https://infogr.am/tjanstebilarna_vi_vantar_pa

Volvo Cars är inne i en fas där produktlanseringarna duggar tätt och den största bromsen är kanske produktionskapaciteten, med väntetider på exempelvis V90 som en följd.

I Genève presenterade företaget nya XC60, och innan året är slut är det också dags för nykomlingen XC40 att nå marknaden. Det är en bil som är tänkt att konkurrera med små premiumsuvar från exempelvis Audi och BMW.

XC40 är intressant på flera sätt, inte minst som den blir Volvos verktyg för att ta sig in på marknaden för kompakta suvar. Den bygger dessutom på en ny plattform, CMA, som är utvecklad i samarbete med ägarbolaget Geely och som också utgör grunden i det nya märket Lynk & Co:s första modell 01.

När det gäller hybrider ligger Volvo högt i pris, men kanske kan V90 och XC60 som laddhybrider ändå vara något för tjänstebilsflottan. I en annan prisklass kommer annars ett intressant kombialternativ från Korea, Kia Optima laddhybrid. Det är en bil som i sällskap med exempelvis VW Passat GTE säkert kommer att få fler än elbilsentusiaster få nöjet att köra med kraft från elnätet.

Kia Optima Sportswagon som laddhybrid lockar med eldrift i upp till 6 mil och hög utrustningsnivå för strax över 400.000 kronor.

På tal om elbilar ska Volkswagen även presentera en ny e-Golf med längre räckvidd än tidigare. Andra intressanta elbilar är Renault Zoe som nu har en angiven räckvidd på 40 mil. Teslas Model 3 är såklart den mest uppmärksammade elbilen, med hundratusentals förbokningar. Men när modellen kommer till Sverige är oklart, och det lär inte bli förrän tidigast 2018.

Tyvärr kommer det att dröja till 2018 innan vi får möjlighet att köpa Opel Ampera-E också. Opel har valt att lansera bilen på marknader som varit snabbare än den svenska på att välkomna elbilar, som exempelvis den norska. Och när Ampera-E, och kanske Tesla Model 3, väl finns här är det inte omöjligt att andra märken hunnit presentera nya spännande elbilar.

Andra modeller att titta på inför hösten är exempelvis nya Mazda CX-5, Opel Insignia Country Tourer, Nissan Qashqai eller varför inte Alfa Romeo Stelvio?

Tyck till