ANNONS:
Till Di.se
Start Bil

Här är de fem farligaste bilarna

  • 1. SsangYong XLV.

  • 2. SsangYong Tivoli.

  • 3. Fiat Tipo.

  • 4. Suzuki Baleno.

  • 5. Suzuki Ignis.

Här är de fem farligaste bilarna det senaste året.
Rankningen bygger på testerna och analyserna hos Euro Ncap, som är den ledande organisationen i Europa för bilsäkerhet.

Rankningen avslöjar vilka tillverkare som tar säkerhet på allvar – och vilka som inte gör det.

Vi har valt att ange dels totalbetyg, dels rond för rond, där den sämsta bilen toppar listan. För vissa bilköpare kan säkerheten för barn vara det allra viktigaste, för andra kan aktiv säkerhet – som kan förhindra att olyckor över huvud taget sker – vara första prioritet.

I några fall har Euro Ncap testat bilarna både med och utan säkerhetspaket. Vi har valt att ta med resultaten där säkerhetspaketen ingår, eftersom bilarna oftast säljs så i Sverige. Enkelt kan man säga att de som får dåligt betyg i våra listor får ännu sämre utan säkerhetspaket, men att det är samma modeller som går igen.

Koreanska SsangYongs båda modeller finns med, liksom japanska Suzukis. Också Fiat Tipo hamnar bland de sämsta i flera ronder. Utan säkerhetspaket hade alla fem fått endast tre stjärnor.

Peugeot har varit trögt i starten när det gäller aktiv säkerhet, men har börjat inse värdet av exempelvis autobroms. Nu överraskar dock Peugeot negativt – när nya 3008 får ett av de fem sämsta betygen när det gäller aktiv säkerhet. I Sverige säljs modellen med olika former av utrustning för aktiv säkerhet.

 

Tyck till