ANNONS:
Till Di.se
Start Nyheter

Svenska musikundret ångar på

  • Foto: Claudio Bresciani/TT, Chris Pizzello/TT

De svenska stjärnproducenterna fortsätter att leverera både hits och rekordbokslut. Det skriver Expressen.

Den svenska superproducenten Martin ”Max Martin” Sandberg fortsätter att skörda framgångar. I dagsläget kan han stoltsera med 22 Billboard ettor och belönade i år även med det prestigefyllda Polarpriset, skriver Expressen.

Och även affärerna går bra. Under det senaste räkenskapsåret omsatte Max Martins svenska koncern 394 miljoner kronor och levererade en vinst efter skatt på 98 Mkr. Max Martin passade även på att unna sig en utdelning på 50 Mkr.

För tio år sedan upptäckte Max Martin även Johan ”Shellback” Schusters talang för låtskrivande och tog honom under sina vingar. I dagsläget samarbetar duon ofta och skrev bland annat Justin Timberlakes ”Can´t stop the feeling” tillsammans.

Även för Shellback går affärerna lysande och under 2015 omsatte hans bolag Shellback Industries 91,3 Mkr och levererade en vinst på 51,4 Mkr efter skatt. Utdelningen uppgick till 35 Mkr.

Tyck till