ANNONS:
Till Di.se
Börs & Marknad Ledare Di TV Bil Podd Di Weekend Di Digital Dagens tidning Jobb
Meny
Start Nyheter

Storbankens ägare klagar på sänkt utdelning

Ett antal ledande investerare i brittiska storbanken Barclays kräver ett möte för att diskutera bankens beslut att sänka utdelningen under de kommande två åren. Det rapporterar Sky News och hänvisar till uppgifter.

Aktieägarna vill träffa ställföreträdande ordföranden Sir Gerry Grimstone, en person som anses vara en trolig efterträdare till ordförandeposten efter John McFarlane. Ägarna skall vara missnöjda med den sänkta utdelningen, som i år blir halverad. Ägare menar att styrelsen gett motstridiga uttalanden om detta tidigare och pekar bland annat på ett uttalande från McFarlane i september.

"Vi vidtar åtgärder för att öka vinsttillväxten, avkastningen på det egna kapitalet och kassaflödet i syfte att kunna investera i verksamheten och öka utdelningen", skall McFarlane uppgett i september.

Tyck till