Börs & Marknad Ledare Bil Play Podd Di Weekend Di Digital Dagens tidning Jobb
Meny
Start Nyheter

Hedgefond tror på ny kris

  • Hedgefonden Perry Capital är skeptiska till framtiden. Foto: TT/Bloomberg

Hedgefonden Perry Capital tror på ett nytt krisscenario som liknar finanskrisen 2008. Därför har de nu köpt på sig kreditswappar, en försäkring mot betalningsinställelse, för tio olika företagsobligationer. Det rapporterar Business Insider.

Den New York-baserade hedgefonden Perry Capital förbereder sig på en nya finanskris och har köpt på sig kreditswappar, CDS:er, för 8,5 miljarder kronor i tio olika bolags företagsobligationer, skriver Business Insider.

Placeringen har gjorts i företagsobligationer som tilldelats ett kreditbetyg på som lägst BBB från kreditvärderingsinstitutet Standard & Poor´s alternativt Baa3 eller högre från sektorkollegan Moody´s. Detta innebär att risken för att företagen ska ställa in betalningarna anses relativt låg. Skulle kreditbetyget däremot sänkas kan Perry Capital kamma hem en ordentlig vinst.

”Jag tycker det finns ett antal riktigt intressanta exempel på när kreditvärderingsinstituten är ett år eller två efter i sina bedömningar. Men det finns intressanta möjligheter att köpa skydd i några av de företag där vi tror en kredithändelse kommer inträffa. För när kredithändelsen inträffar, vilket skedde 2008, så är du väl förberedd när marknaden börjar rasa”, sa Richard Perry, Perry Capitals grundare, under en paneldiskussion i Texas.

Han ville dock inte gå in på vilka företag han riktat in sig på men antydde att det rör sig om bolag som han tror kommer få se sig omkörda av teknikutvecklingen.

Perry Capital är en multistrategifond som i dagsläget förvaltar omkring 85 miljarder kronor.