Börs & Marknad Ledare Bil Play Podd Di Weekend Di Digital Dagens tidning Jobb
Meny
Start Nyheter

Starbucks öppnar i Sydafrika

Starbucks anländer till Sydafrika med öppnande av en första butik i Johannesburg nästa månad. Det uppgav licensinnehavaren Taste Holdings på torsdagen, skriver Reuters.

Målet är att ha totalt 12 till 15 butiker inom två år, sade Carlo Gonzaga, vd för Taste Holdings. En andra Starbucks-butik i Sydafrika är redan inplanerad för öppning vid slutet av april i Mall of Africa, som är belägen strax norr om Johannesburg.

På längre sikt tror Gonzaga att Afrikas sydligaste land kan klara av upp emot 150 butiker. Men någon brådska lär det knappast bli utan istället avser man att växa gradvis, sade Gonzaga.Tasty Holdings är franchisetagare till Domino's Pizza i Sydafrika. Bolaget sitter även på den lokala licensrätten för Starbucks och har förköpsrätt för flera andra länder på kontinenten.