ANNONS:
Till Di.se
Börs & Marknad Ledare Di TV Bil Podd Di Weekend Di Digital Dagens tidning Jobb
Meny
Start Nyheter

Al Jazeera sparkar 500 anställda

Nyhetsjätten Al Jazeera meddelade under söndagen att bolaget kommer sparka 500 anställda med omedelbar verkan, rapporterar CNN.

Majoriteten av de berörda arbetar idag på bolagets huvudkontor i Qatars huvudstad Doha. Al Jazeeras budgetnedskärningar beror på att ägaren, oljenationen Qatar, har intäktsproblem på grund av fallande olje- och gaspriser.

”Vi har inlett ett initiativ som innebär en optimering av arbetsstyrkan, vilket gör det möjligt för oss att utveckla vår affärsverksamhet för att behålla en ledande position och fortsätta vår erkänt högkvalitativa, oberoende och slagkraftiga journalistik runt om i världen”, meddelade Al Jazeeras vd, Mostefa Souag.

Tidigare i år meddelade bolaget att satsningen på engelskspråkiga nyheter i USA - Al Jazeera America kommer läggas ner den 12 april. Då rapporterades det att ungefär 700 anställda kommer beröras.De sammanlagda neddragningarna innebär att ungefär en tredjedel av bolagets 3.500 anställda blir av med jobben.

Tyck till