Börs & Marknad Ledare Di TV Bil Podd Di Weekend Di Digital Dagens tidning Jobb
Meny
Start Nyheter

Stockholms stad redovisar Apples hyra

  • Foto: TT

När Apple hyrde en lokal i det kommunala Kulturhuset i Stockholm i februari i år, för en utställning om ett butiksbygge i Kungsträdgården, hölls hyran hemlig. Nu har staden vänt i frågan och redovisar summan, skriver Svenska Dagbladet.

Anledningen till att hyran hölls hemlig var att Apple kunde "lida skada" om summan blev offentlig, enligt Stockholms stad. Efter att Svenska Dagbladet överklagade beslutet har sekretessen hävts. Stockholms stad förklarar beslutet med att Apple har ändrat uppfattning "och inte längre motsätter sig ett utlämnande", skriver Svenska Dagbladet.

Enligt hyreskontraktet fick Apple tillgång till 175 kvadratmeter i Kulturhuset i cirka två månader för en hyra på 266.000 kronor. 

"Det är högre än normal marknadshyra i området, eftersom det rör sig om korttidsuthyrning", säger Isabella Andersson, enhetschef på fastighetskontoret, till Svenska Dagbladet

Tyck till