ANNONS:
Till Di.se
Börs & Marknad Ledare Di TV Bil Podd Di Weekend Di Digital Dagens tidning Jobb
Meny
Start Nyheter

Onsdagstips: Köp i sportkedjan

  • XXL:s butik i Bromma i Stockholm. Foto: Jesper Frisk

Köp den Oslonoterade sportkedjan XXL, men vänta med både den från Addtech nyss avknoppade diversebutiken Addlife, teknikhandelsbolaget Lagercrantz, och brandsäkerhetsbolaget Firefly.

De råden ger Affärsvärlden i veckans nummer. Kort sammanfattning av motiveringarna:

* XXL (köp, riktkurs 116 norska kronor): sportkedjan sticker ut i en värld där organiska snabbväxare är alltmer sällsynt. Att XXL endast har 52 butiker, jämfört med konkurrenten Stadiums 160, vittnar om att det finns mycket potential kvar. Aktien är köpvärd trots ett p/e-tal på 22 för innevarande år, då den årliga vinsttillväxten är över 20 procent.

* Addtech (vänta, köp när aktien sjunkit under 90 kronor (stängningskurs på tisdagen: 114 kronor): Börsnykomlingen, avknoppad från Addtech i förra veckan, är dyr jämfört med den visserligen mer konjunkturberoende branschettan Indutrade. Värderingen ger inte mycket utrymme för misstag, och om några veckor är det dags för nyemission.

* Lagercrantz (vänta): teknikhandelsbolaget har haft stora framgångar de senaste åren. Med nästan obefintlig organisk tillväxt och marginaler på höga nivåer framstår aktien emellertid som fullvärderad.

* Firefly (vänta): brandsäkerhetsföretaget gör det mesta rätt och hade ett rekordår i fjol, då kursen steg med 182 procent i skymundan på First North. Aktien är långsiktigt intressant, men risken är att 2016 blir ett mellanår. Å ena sidan är bolaget snabbväxande och lågt värderat, men å andra sidan konjunkturberoende och mer högt värderat om man räknar på snittmarginalen de senaste tio åren.

Tyck till