Börs & Marknad Ledare Bil Play Podd Di Weekend Di Digital Dagens tidning Jobb
Meny
Start Nyheter

New York-börser: Lugnt på marknaden

Marknadsreaktionen på morgonens bombdåd, blev begränsad på Wall Street som stängde tisdagshandeln kring nollan efter en sidledes session.

Vid stängning noterades Dow Jones Industrial Average ned 0,2 procent till 17.582. S&P 500 backade 0,1 procent till 2.049, och går mot den första månaden på plus sedan november. Det breda indexet har klättrat 12 procent sedan botten i februari, och är således det tredje bäst presterande indexet under 2016, bland utvecklade marknader som följs av Bloomberg. Tekniktunga Nasdaq Composite klättrade 0,3 procent till 4.821.

Omkring 830 miljoner aktier hade omsatts på New York-börsen och på Nasdaq hade runt 1.600 miljoner aktier omsatts.

"Reaktionen hittills har varit ganska dämpad. Även den mest positiva investeraren skulle nog säga att en rekyl inte skulle vara så farligt för marknaden i det här läget", sade Matt Maley, aktiestrateg vid Miller Tabak & Co. i New York, till Bloomberg News.

Morgonens terrorattack i Bryssel med över 30 döda präglade nyhetsflödet totalt där turist- och transportrelaterade aktier drabbades hårdast. American Airlines och Delta Air Lines backade drygt 1 procent vardera medan Warren Buffett-ägda järnvägsbolaget Union Pacific sjönk 2 procent.

Avslutningsvis rusade Valeant 10 procent, efter förra veckans ras på 60 procent. På måndagen framkom att Valeants nuvarande vd kommer att lämna chefsstolen när bolaget har hittat en ersättare.

Räntan på en tioårig amerikansk statsobligation steg 2 punkter till 1,93 procent.