ANNONS:
Till Di.se
Start Nyheter

Ledarskap i nytt format

  • PREMIÄR. Caroline Åkerlund leder Di:s nya podd Förnuft & Känsla. Foto: Jesper Frisk

Nu växer Di:s poddfamilj. På lördag är det premiär för podden ”Förnuft & Känsla”.
Under ledning av reportern Caroline Åkerlund blir det samtal om ledarskap med tunga näringslivsnamn. Första gästen är Industrivärdens vd Helena Stjernholm.

Intresset för att lyssna till samtal och analyser kring näringsliv, ekonomi och politik växer snabbt. Sedan tidigare har Dagens industri en handfull mycket uppskattade poddar, allt från den börsorienterade Analyspodden till Di Digitals poddar om ny teknik och digitala affärer.

”Poddar blir en allt viktigare del av användarupplevelsen på sajten, något vi märker på ökad lyssning generellt”, säger Lotta Edling, chefredaktör för Di.

På lördag är det premiär för en podd om ledarskap.

”Vi har funderat på hur vi bäst bevakar området ledarskap. Det är ett otroligt spännande ämne, som angår alla i någon slags chefsposition, men som ofta blir platt och klichéartat i vanlig textform. Vi tror att poddformatet levandegör det på ett bra sätt och att det blir en ’perfect match’ mellan ämne och kanal”, säger Lotta Edling.

Varannan vecka kommer Caroline Åkerlund, reporter på Di, att prata ledarskap med ledare och toppchefer på börsbolag och andra stora välkända företag.

”Alla chefer behöver förhålla sig till ledarskap på ett eller annat sätt, men det kan vara både svårt och ensamt när man saknar personer i sin omgivning att be om goda råd. Därför startar vi podden, där framstående ledare i svenskt näringsliv delar med sig av både fram- och motgångar, som andra kan lära och inspireras av”, säger Caroline Åkerlund.

Vad ställer ämnet ledarskap för krav på dig som poddare?
”Ämnet är intressant, men anklagas ibland för att vara lite flummigt. Det viktigaste för mig har därför varit att få fram konkretion. Till exempel: Hur har personen löst en viss situation? Det är det jag tror att lyssnaren får mest nytta av.”

Varför heter podden Förnuft & Känsla?
”Främst för att ledarskap handlar om både hårt och mjukt, både IQ och EQ, vilket Jane Austens romantitel fångar väldigt väl.”

Tyck till