Börs & Marknad Ledare Bil Play Podd Di Weekend Di Digital Dagens tidning Jobb
Meny
Start Nyheter

Digitalt på språng

  • SCENPERSONLIGHET. Entreprenören Hidayet Tercan var en av dem som intog scenen på årets första Gasellträff på Cirkus i Stockholm. Foto: Jack Mikrut

  • SCENPERSONLIGHET. Entreprenören Hidayet Tercan var en av dem som intog scenen på årets första Gasellträff på Cirkus i Stockholm. Foto: Jack Mikrut

  • Ulrika Strömberg, vd för Pre Risk & Crisis Management, Farsta. Foto: Jack Mikrut

  • Peter Johansson, vd för Bruske Deler Fönsterrenovering i Sätra, och Stefan Bondesson, delägare i skilsmässoappen Happyx. Foto: Jack Mikrut

  • Katri Baas-Herrera och Amanda Fogelström, kontorsansvariga på Famntaget Omsorg. Foto: Jack Mikrut

Under årets första Gasellträff på Cirkus i Stockholm gick startskottet för Gasellsprånget.
Första kandidat att gå vidare var Digiexam, som gör prov i skolan digitala.

”På Handels gjorde vi allt i utbildningen digitalt, men sedan kom tentan och då satt vi med papper och penna i fyra timmar. Det var frustrerande för någon som är mer bekväm med det digitala”, sa Johan Hägglund, vd och grundare.

Digiexam har utvecklat en plattform som gör prov i skolan digitala och låter eleverna skriva dem på sin egen dator.

Företaget har redan avtal med både Handelshögskolan i Stockholm och KTH och målet är att få avtal med USA:s toppuniversitet, de så kallade Ivy League-skolorna.

Andra kandidaten under kvällen var RESRC som presenterades av Manuel de Verdier, vd, och David Asvelius, marknadschef.

De har utvecklat en plattform som samlar köpare och säljare på konsultmarknaden med målet att minska den tid som konsulter går overksamma.

”Vi vänder på det och låter köpare annonsera gratis medan konsulten, som tjänar på vår tjänst, betalar”, sa Manuel de Verdier.

Gasellsprånget ska gå till det företag av kandidaterna som har störst chans att bli Supergasell, vinnare av Di:s årliga Gasellpris, inom fem år.

”Gasellsprånget är Di:s eget Draknästet”, sa Anna Ekelund, dagens moderator och nyhetschef på Dagens industri.

Tävlingen avgörs i tre steg. Under vårens Gasellträffar i Stockholm, Luleå, Västerås, Jönköping och Malmö får två kandidater presentera sitt företag inför en panel av experter. Publiken på plats utser vilken kandidat som går vidare.

Steg två i Gasellsprånget innebär att en jury utser de två finalister som går vidare till sista steget – finalen på Gasellträffen i Göteborg.

Föreläsare under årets första Gasellträff var Fredrik Wester, vd för Paradox Interactive som är aktuellt för notering på First North, och Hidayet Tercan, entreprenör och föreläsare.

 

ENKÄT: Hur blåser vindarna i din bransch?

Ulrika Strömberg, vd för Pre Risk & Crisis Management, Farsta:
”För oss blåser det bra. Vi har bra skjuts, länsvind skulle man kunna säga. Vi jobbar med funktionslösningar inom säkerhetsbranschen och det ligger helt rätt i tiden. Med en allt osäkrare värld tänker folk mer på säkerhet och att säkra sina fastigheter.”

 

Peter Johansson, vd för Bruske Deler Fönsterrenovering i Sätra, och Stefan Bondesson, delägare i skilsmässoappen Happyx:
”Vi har mer att göra än vi hinner med, vilket är ett angenämt problem”, säger Peter Johansson.

”Många skiljer sig. Det resulterar i mycket tjafs om kostnader vilket drabbar barn. Vår app löser det”, säger Stefan Bondesson.

 

Katri Baas-Herrera och Amanda Fogelström, kontorsansvariga på Famntaget Omsorg:
”För oss i Famntaget går det väldigt bra, men just vår bransch är ganska svår. Den har inte alltid så gott rykte vilket gör att utgångsläget är svårt. Vi i Famntaget har gott rykte, men det är kämpigt att hela tiden behöva bevisa sig.”