ANNONS:
Till Di.se
Start Nyheter

Blandat för två nya börsbolag

  • NYKOMLING. Kristina Willgård, vd för Addlife. Foto: Rickard L. Eriksson

Börsnykomlingen Garo rusade 40 procent under sin debutdag på tisdagen.
För Addlife blev börsnoteringen däremot en avmätt affär.

Elinstallationsbolaget Garo fick en lysande start på börsen. Nykomlingen steg 40 procent under tisdagen och låg i toppskiktet omsättningsmässigt under förmiddagen. Vid börsstängningen hade aktien omsatt 118 miljoner kronor.

Som mest var Garo upp drygt 40 procent från teckningskursen på 73 kronor per aktie. Kursen stannade på 102 kronor för dagen.

Bolaget bildades 1939 och har i dag 260 anställda. Förutom Sverige har bolaget verksamhet i Norge, Finland, Irland och Polen. I fjol ökade nettoomsättningen med 25 procent i årstakt till 554 Mkr.

Handeln i dagens andra nykomling, Addlife, blev betydligt mer dämpad. Aktien började sin första handelsdag på listan för medelstora bolag på 286,50 kronor, men tappade sedan stadigt och slutade på 110 kronor, eller 62 procent under öppningskursen.

Addlife är en avknoppning från teknikhandelsföretaget Addtechs affärsområde life sciences och aktierna delades ut till moderbolagets aktieägare, där fyra Addtech-aktier ga v en Addlife-aktie. Vd-posten gick till Addtechs tidigare ekonomidirektör Kristina Willgård.

Addtech rasade 6,6 procent under onsdagen. Bolaget lyckades inte riktigt leva upp till förväntningarna vid den senaste kvartalsrapporten och även inom affärsområdet life sciences var marginalen lägre än väntat.

Addlife planerar också en företrädesemission till redan befintlig aktieägare med avstämningsdag den 6 april. Fulltecknas den ska den dra in 300 Mkr till att finansiera bolagets tillväxtstrategi som i likhet med moderbolagets går ut på att växa genom förvärv.

Tyck till