ANNONS:
Till Di.se
Börs & Marknad Ledare Di TV Bil Podd Di Weekend Di Digital Dagens tidning Jobb
Meny
Start Nyheter

Skanska säljer del av brittisk motorväg

Skanska har frågat den franska storbanken Crédit Agricole att bistå bolaget i försäljningen av byggjättens 40-procentiga andel i brittiska motorvägen M25, rapporterar Sunday Times.

Kontraktet gäller ett PFI – privatoffentlig samverkan, en samfinansieringslösning liknande den som användes vid byggnationen av Arlandabanan. Under recession 2009 signerade Skanska, Balfour Beatty, Atkins och franska ingenjörsfirman Egis kontraktet värt 6,2 miljarder pund med brittiska staten. Kontraktet är 30-årigt och gäller breddning och underhåll av M25.

Bolagen har försökt finansiera sina skulder för projektet på 1,3 miljarder pund senaste månaderna utan framgång. Skanska, som redan har genomfört mestadels av utbyggnaden, har därför valt att sälja sina andelar.

Balfour Beatty, Storbritanniens största byggbolag, som också äger 40 procent av motorvägen samt de andra investerarna kommer antagligen också välja att sälja sina andelar. M25 är en kringled runt London och en av Storbritanniens mest trafikerade motorvägar.

Tyck till