ANNONS:
Till Di.se
Start Nyheter

Kinneviks vd ska ta större ansvar

  • VARM I KLÄDERNA. Kinneviks vd Lorenzo Grabau ser förändringen i bolaget som odramatisk. Foto: Jesper Frisk

Kinneviks vd Lorenzo Grabau räknar med att hans roll förändras när Cristina Stenbeck nu lämnar ifrån sig klubban i investmentbolaget.
Bland annat räknar han med att ta större externt ansvar.

Det är snart två år sedan Cristina Stenbeck rekryterade Lorenzo Grabau som ny vd för Kinnevik. När hon nu avgår som ordförande har den tidigare investmentbankiren hunnit bli varm i kläderna, med börsnoteringarna av portföljbolagen Zalando och Rocket Internet bakom sig.

Den erfarenheten blir viktig när huvudägaren tar ett steg tillbaka, dels i det administrativa styrelsearbetet men även i kontakten med exempelvis ägare och medier, konstaterar han.

”Jag kom in som ny vd för ett par år sedan, och som du kan föreställa dig hade jag en hel del interna frågor på mitt skrivbord”, säger Lorenzo Grabau till Di.

”Nu kommer rollerna att förändras något, helt klart. Jag har två år under bältet och kan jag engagera mig mer med externa intressenter än jag skulle ha kunnat ett år sedan, eftersom jag då inte hade den erfarenhet som jag har i dag.”

Samtidigt ser han förändringen som odramatisk. Den blivande ordföranden är erfaren och Cristina Stenbeck är alltjämt styrelseledamot och huvudägare, framhåller han.

Tyck till