ANNONS:
Till Di.se
Start Nyheter

VW-handlare kritiska mot chefsbyte

  • AVGÅR. Volkswagens USA-chef Michael Horn.

Ett halvår efter att avgasfusket avslöjades i USA fortsätter chefskarusellen i Volkswagen.
Nu avgår USA-chefen med omedelbar verkan, vilket retar upp VW-handlarna i landet.

Sent på onsdagskvällen meddelade Volkswagen Group of Amerika att USA-chefen Michael Horn avgår efter bara två år på sin post, med drygt 25 år i koncernen.

”Genom en ömsesidig överenskommelse med Volkswagen avgår Horn omedelbart för att ta sig an andra möjligheter”, skriver bolaget.

Han ersätts till att börja med av den nya Nordamerikachefen Hinrich Woebcken.

Michael Horn tog den första stöten i september när Volkswagens avgasfusk av-slöjades i över 400.000 dieselbilar.

”Vi har gjort bort oss. Vi måste uppgradera bilarna och se till att detta aldrig händer igen”, sa Michael Horn när han presenterade en ny Passatmodell i New York bara tre dagar efter avslöjandet.

I början av oktober utfrågades han också i ett utskott i den amerikanska kongressen.

Michael Horn har de amerikanska VW-handlarna bakom sig. De har länge klagat på bilmodeller som inte går hem i USA och bromsar deras försäljning.

”Chefsbytet kan bara öka risken för bolaget, inte minska den”, skriver de 650 VW-handlarna i ett uttalande enligt sajten Automotive News.

Efter nyår drog Michael Horn i gång en charmoffensiv mot VW-ägare med manipulerade bilar. De erbjuds 500 dollar kontant och ett presentkort på lika mycket för besväret att ta sin bil till verkstaden.

Samtidigt växer Volkswagens ekonomiska risker för avgasfusket.

Förutom skadestånd på 46 miljarder dollar, 425 miljarder kronor, i USA förbereds gruppstämningar i Europa och Australien.

Tyck till