ANNONS:
Till Di.se
Börs & Marknad Ledare Di TV Bil Podd Di Weekend Di Digital Dagens tidning Jobb
Meny
Start Nyheter

Ny insats för arbetslösa utan gymnasieutbildning

Arbetsförmedlingen föreslår en ny insats för arbetslösa som har svårt att få jobb, i form av en subventionerad sysselsättningsinsats inom statlig sektor, organisationer och föreningar.

Det skriver Arbetsförmedlingen i ett pressmeddelande på tisdagen. Åtgärden är en del av det treåriga budgetunderlaget.

Målgruppen är långtidsarbetslösa som helt saknar gymnasieutbildning och som inte kan eller vill studera vidare på gymnasienivå. Insatsen ska även bidra till avvecklingen av sysselsättningsfasen.

Förra året fanns det 116.000 inskrivna arbetslösa som saknade gymnasieutbildning. Arbetsförmedlingen bedömer att denna grupp ökar över tid.

Enligt förslaget ska sysselsättningsinsatserna inom statliga verksamheter handla om arbeten inom miljöområdet, som att snygga upp miljön och skapa attraktivare miljöer i till exempel Naturvårdsverket regi. I föreningar och organisationer kan det handla om olika slags service, som annars inte skulle genomföras.

Insatsen ska pågå i ett år, för att vid behov kunna förlängas med ytterligare ett år. Deltagaren ska få kollektivavtalsenlig lön och arbetsgivaren får ett ekonomiskt stöd motsvarande hela lönen, men högst 990 kronor per dag.

Sysselsättningsinsatserna föreslås träda i kraft 1 januari 2017.

Tyck till