ANNONS:
Till Di.se
Start Nyheter

Kinas centralbank lättar kontroller

Kinas centralbank, PBOC, planerar att lätta kontrollerna för när utländska investerare kan föra pengar in och ut ur landet via så kallade QFII-kvoter.

Det rapporterar Bloomberg News och hänvisar till icke namngivna personer med insikt i ärendet.

Inlåsningsperioderna för uttag av QFII-medel från Kina, för närvarande antingen en vecka eller en månad beroende på kvot, kommer att mildras enligt Bloomberg News källor, QFII-medel kommer att tillåtas föras ut från Kina på daglig basis.

Institutioner kommer också ges större friheter i fråga om när de kan föra in pengar i Kina under QFII-kvoterna. För närvarande ges institutioner specifika QFII-kvoter och de tillåts bara föra in medel motsvarande kvoten i en transaktion. Nya regler innebär att de kan föra in delar av kvoterna vid olika tillfällen.

Regelförändringarna ingår i Kinas planer på att ytterligare öppna upp kapitalbalansen, men de ska först beslutas på högsta nivå.

Tyck till