ANNONS:
Till Di.se
Börs & Marknad Ledare Di TV Bil Podd Di Weekend Di Digital Dagens tidning Jobb
Meny
Start Nyheter

Kina: 1,8 miljoner jobb hotade i kol och stål

I förra veckan stod det klart att Kina tänker inrätta en ny fond på 100 miljarder yuan, motsvarande 15,3 miljarder dollar, som skall fungera som stöd till personer som blir uppsagda i bolag och sektorer som befinner sig i en omstruktureringsfas. Nu står det klart att 1,8 miljoner arbetare förväntas förlora jobbet inom landets kol- och stålindustri i ett försök att dra ned på överkapaciteten.

Det är första gången som Kina ger en siffra som tydligt pekar på effekterna av den inbromsande ekonomin och överkapaciteten i statsägda företag, skriver Reuters.

Yin Weimin, minister inom human resources, sade vid en presskonferens på måndagen att 1,3 miljoner arbetare inom kolsektorn väntas förlora sina jobb. Till det tillkommer 500.000 inom stålsektorn.Kinas kol- och stålsektor har idag runt 12 miljoner anställda.

Tyck till