ANNONS:
Till Di.se
Start Nyheter

Gameloft avvisar bud från Vivendi

Spelbolaget Gameloft har valt att avvisa uppköpsbudet från den franska mediejätten Vivendi. Bakgrunden är att det inte anses ligga i varken Gamelofts intresse eller dess aktieägare, anställda och kunders intresse, framgår det i ett pressmeddelande.

Att Gameloft väljer att vända ryggen till förvånar inte, då förhållandet de två parterna emellan har varit allt annat än vänligt.

Vivendi sade i mitten av december, när bolaget satt på cirka 26,70 procent av aktierna, att man ville inta en konstruktiv ställning under de kommande månaderna med syfte att bygga upp ett samarbete med speltillverkaren. Men skulle bolagets ledning fortsätta att ge dem ett kallt bemötande, då var ett övertagande inte att utesluta, sade Vivendi.

I mitten av februari ökade Vivendi ägandet till 30 procent och utlöste därmed en obligatorisk budplikt. Budet motsvarar en premie på 50,4 procent jämfört med aktiekursen den 14 oktober, tidpunkten för när man tillkännagav att man blivit delägare i bolaget. Vidare motsvarar budet en premie på 22 procent jämfört med det vägda genomsnittet under det senaste halvåret.

Men nu väljer alltså Gameloft att tacka nej till erbjudandet. Bland annat väljer man att hänvisa till den industriella logiken, där synergier skulle vara omöjliga att uppnå med något av Vivendis befintliga portföljbolag. Det framlagda erbjudandet uppges också vara lågt, då Gamelofts sanna värde är avsevärt högre än vad Vivendi är redo att betala, skriver bolaget.

Vivendi är sedan tidigare också ägare i Gamelofts branschkollega Ubisoft. Båda bolagen är grundade av bröderna Guillemot som fortfarande driver bolagen som minoritetsägare.

Tyck till