Börs & Marknad Ledare Di TV Bil Podd Di Weekend Di Digital Dagens tidning Jobb
Meny
Start Nyheter

Jätteförluster för europeisk oljeindustri

  • Foto: TT/Colourbox

Det har knappast gått någon förbi att världens oljeproducenter har det tufft med de dramatiskt lägre världsmarknadspriserna. Bara under det fjärde kvartalet var förlusterna större bland de europeiska jättarna än exempelvis Islands eller Bosnien och Hercegovinas hela ekonomier.

Marketwatch har grävt runt i rapporterna och konstaterar att förlusterna för de stora bolagen bara i Europa landat på 19,3 miljarder dollar eller 165 miljarder svenska kronor. Det enda av de riktigt stora oljebolagen som visat någorlunda svarta siffror är Shell.

Flera bolag såsom BP, Eni, OMV, Repsol och Statoil redovisar miljardförluster i kvartalet. Förlusterna är därmed större än för hela länders BNP, såsom Island eller Bosnien och Hercegovina vilka har en BNP på

Tyck till