Börs & Marknad Ledare Bil Play Podd Di Weekend Di Digital Dagens tidning Jobb
Meny
Start Nyheter

Apple lovar höja utdelningen varje år

  • Tim Cook, Apples vd. Foto: TT

Apple strävar efter att höja sin kvartalsutdelning varje år. Det sade vd Tim Cook i sitt tal på bolagets årsstämma.

Apple har de senaste åren höjt utdelningen i maj, i samband med delårsrapporten för andra kvartalet i det brutna räkenskapsåret.

Finanschefen Luca Maestri utlovade också en uppdaterad plan för kapitalöverföringen till aktieägarna i samband med rapporten för det andra kvartalet. Det rapporterar Seeking Alpha.

Apple har ingen lång utdelningshistorik, bolaget återupptog utdelningen så nyligen som 2012. Kvartalsutdelningen ligger i dag på 52 cent per aktie, motsvarande en direktavkastning på 2,2 procent i årstakt.

Tim Cook indikerade också att det rådande affärsklimatet innebär köparens marknad för lägga beslag på teknikbolag och framhöll att Apple har köpt 19 bolag under de senaste femton månaderna.

Apple-chefen fick frågor om bolagets mycket omtalade satsning på en Apple Car och Tim Cooks svar tyder på att det kan dröja flera år. Wall Street Journal skrev i fjol att Apple satsar på en lansering år 2019. Mer nyligen skrev AppleInsider att bolaget infört ett anställningsstopp på området efter att ledningen blivit missnöjda med framstegen för initiativet.