ANNONS:
Till Di.se
Börs & Marknad Ledare Di TV Bil Podd Di Weekend Di Digital Dagens tidning Jobb
Meny
Start Nyheter

IS-hackers hotar Facebook och Twitter

En hackergrupp som kallar sig Sönerna av Kalifatets armé postade för en tid sedan en video med hot riktad mot Facebooks Mark Zuckerberg och Twitterchefen Jack Dorsey på deep web, en del av internet som endast är åtkomlig anonymt.

Enligt Newsweek lovar hackergruppen, som är en del av Daesh (IS), att rikta attacker mot de sociala medierna och sprida propaganda.

"Dagligen meddelar ni att ni stängt av många av våra konton, och då säger vi, är det allt ni kan göra?" var ett av budskapen som framgick av videon.

Twitter meddelade för en tid sedan att de stängt ner en rad konton som spred propaganda, något hackergruppen fördömer. Daesh hackergrupp hävdar att de har tagit över 10.000 Facebookkonton, 150 Facebookgrupper och 5.000 Twitterkonton.

Tyck till