ANNONS:
Till Di.se
Start Nyheter

Företagare stöttar Cameron

  • GILLAR EU. Ryanairs chef och grundare Michael O’Leary. Foto: Claes-Göran Flinck

De brittiska storföretagen rycker ut till EU:s försvar.
Samtidigt kämpar premiärminister David Cameron för att övertyga sin regering och sitt parti inför EU-omröstningen den 23 juni.

”Efter premiärministerns omförhandling anser vi att Storbritannien har det bättre inom ett reformerat EU”, skriver nära 200 brittiska företagsledare i ett öppet brev i dagstidningen The Times på tisdagen.

De pekar på EU:s löfte att minska regleringar, fördjupa den inre marknaden och förhandla fram viktiga frihandelsavtal.

”Näringslivet behöver obegränsad tillgång till den europeiska marknaden med 500 miljoner människor för att fortsätta växa, investera och skapa jobb”, skriver företagsledarna som har 1,2 miljoner anställda i Storbritannien.

Bland undertecknarna finns allt från koncernchefer för jättar som Astra Zeneca, BP, Burburry, Easyjet, HSBC, Londonbörsen, Rolls-Royce, Shell, Ryanair, Unilever och Vodafone till en värdshusvärd i Wales.

Däremot är varken detaljhandelsjättarna Tesco och Sainsbury’s eller storbanken Barclays med i uppropet.

”Folkomröstningen är ett beslut för det brittiska folket. Vad än beslutet blir förblir vårt fokus att tjäna kunderna”, kommenterar Tesco.

David Cameron uppges ha ungefär en fjärdedel av sin regering och nära hälften av de konservativa parlamentsledamöterna emot sig i EU-frågan.

Den hårdaste motståndaren är Londons avgående borgmästare Boris Johnson.

Tyck till