Börs & Marknad Ledare Bil Play Podd Di Weekend Di Digital Dagens tidning Jobb
Meny
Start Nyheter

Samsungs mobilchef om nya Galaxy S7: "Mer än smarta telefoner"

Samsung presenterade två nya mobiltelefoner samt en 360-graderskamera på söndagskvällen i Barcelona. Mest överraskande var dock att Facebooks vd Mark Zuckerberg kom förbi och pratade virtual reality.

Under ett välregisserat nummer, där en del av presentationen skedde i 3D där publiken hade på sig vr-glasögon, presenterade Samsung som väntat sina nya modeller Galaxy S7 och Galaxy S7 edge.

”Det här är de mest avancerade och vackraste smarta telefonerna på planeten”, hävdar Samsungs mobilchef D.J. Koh.

”S7 och S7 edge är mer än smarta telefoner.”

Mycket fokus riktades mot telefonernas kamera, som använder sig av ny så kallad dual pixel-teknik – vilket ska ge ljusare och skarpare bilder oavsett ljusförhållande.

”Vi gjorde inte bara pixlarna större utan också bättre. Tekniken funkar som det mänskliga ögat”, säger Justin Denison, som är ansvarig för produktstrategi.

”Vi har omdefinierat kameraupplevelsen för smarta telefoner.”

Samsung har även satsat på att anpassa telefonerna för spel, bland annat med en 30 procent snabbare processor och ett nytt kylsystem som ska förhindra överhettning. Justin Denison lyfte även fram att batteriet förbättrats.

”Du kan se en hel säsong av Game of Thrones på en laddning”, säger han.

Andra funktioner som Samsung lyfte fram är att telefonerna är vattentåliga och möjligheten att utöka minnet med microSD-kort.

De två telefonerna kommer att lanseras i mitten av mars och priset ligger på 7290 kronor för S7 och 8290 kronor för S7 edge.

Samsung passade även på att presentera en 360-graders kamera som gör att användarna kan skapa eget virtual reality-material som sedan kan visas i vr-glasögon.

I slutet av denna presentation dök helt oväntat Facebooks vd Mark Zuckerberg upp.

”Vi är fast beslutna om att bygga den bästa vr-upplevelsen i världen”, säger han.

”Vr kommer att vara den mest sociala plattformen och det är därför vi jobbar med Samsung”, säger Zuckerberg som menar att Samsung är det enda företaget som kan tillverka den typen av oled-skrämar som behövs.

Han konstaterade vidare att virtual reality idag mest används i spel men att det är under snabb förändring.

Facebook har investerat mycket i vr, bland annat genom köpet av Oculus.