Börs & Marknad Ledare Di TV Bil Podd Di Weekend Di Digital Dagens tidning Jobb
Meny
Start Nyheter

Barclays betalar halv mljard för valutafiffel

Storbanken Barclays kommer att betala 50 miljoner dollar, 424 miljoner kronor, i en uppgörelse med Axiom Investment Advisors. Stämningen gjordes kort efter att amerikanska myndigheter ålade Barclays att betala 150 miljoner dollar i böter för hur deras valutahandelssystem agerade.

Barclays valutaplattform lär enligt New Yorks departement för finansiella tjänster avvisa icke lönsamma affärer och ge klienter falska uppgifter om varför deras order nekas. Tidigare under 2015 betalade Barclays 2,3 miljarder dollar i böter till brittiska och andra amerikanska myndigheter för systemet, uppger Financial Times.

I Axioms stämningsansökan hävdas just att flera affärer skett till ett sämre pris än vad som var satt och ofta med en fördröjning.

Tyck till