ANNONS:
Till Di.se
Start Nyheter

HMS ska få kosta

HMS är beviset på att växande kvalitetsbolag ska få kosta.
Trots hög värdering för ett år sedan och börsnedgång har aktien klättrat med 31 procent efter vårt köpråd. Vi gillar den ännu.

Industrin automatiserar. Deras maskiner och nätverk talar olika språk. Därför behöver de HMS inbyggda nätverkskort och andra produkter för att kunna snacka med varandra. Med mycket mjukvara, en framgångsrik tillväxthistoria, återkommande intäkter, starka ägare och styrelse, en vd som äger stort och offensiva tillväxt- och marginalmål hade HMS nästan allt placerarna kunde önska sig. Aktien var med rätta dyr, men den stabila och höga tillväxten motiverade det mer än väl.

Med facit i hand var vi för optimistiska om 2015. HMS ökade visserligen omsättningen med 19 procent och rörelseresultatet med 4 procent. Men vi trodde valutan skulle bidra mer och marginalen hålla emot bättre. Däremot underskattade vi börsens intresse för strukturella snabbväxare. I analysen jämförde vi HMS med tretton andra bolag. Av dem har Vitrolife, Betsson, Net Ent, Cellavision, Hexpol, Raysearch och Itab också klättrat och Axis, Transmode och Meda köpts upp.

Långsiktigt är utsikterna fortfarande ljusa. För kassakon, de inbäddade nätverkskorten i främst robotar växer antalet ramavtal med 10 procent när allt fler tillverkare övergår till externa utvecklare. Bolagets fjärranslutningsprodukter har ännu inte tagit fart. Men med ökat intresse för sakernas internet och ett mindre förvärv borde de göra det.

Svagare vinst- än kurstillväxt har höjt värderingen. Skuldjusterat betalas aktien till 20 gånger vår rörelseresultatprognos för 2016 på 140 miljoner kronor. Det är dyrt, men inte högre än andra strukturella tillväxtstjärnor.

Köp på lång sikt.

Tyck till