ANNONS:
Till Di.se
Börs & Marknad Ledare Di TV Bil Podd Di Weekend Di Digital Dagens tidning Jobb
Meny
Start Nyheter

Samsung tar in på Iphone

Apples Iphone hade en marknadsandel i USA som uppgick till 40 procent under 2015. Det visar en ny undersökning från analysfirman Parks Associates, där Samsung intar en andra plats på 31 procent, och enligt uppgift håller på att knappat in försprånget gentemot Apple

På tredje plats placerar sig LG med 10 procent. Studien visar också att 86 procent av samtliga amerikanska hushåll med bredband äger en smartphone. Siffran överstiger den hos samtliga storländer i Europa med undantag för Spanien där 90 procent äger en smartphone. För Västeuropa i helhet uppgår siffran till 76 procent.

En intressant detalj i undersökningen är streaming, och dess allt mer framträdande roll bland smartphone-användare. Enligt Parks Associates tittar nu mer än 70 procent på strömmade klipp via sina smartphones, och mer än 40 procent på längre videoklipp.

Tyck till