Börs & Marknad Ledare Bil Play Podd Di Weekend Di Digital Dagens tidning Jobb
Meny
Start Nyheter

Han köpte fyra lyxfastigheter för 1,2 miljarder

  • Vy över Manhattan. Foto: Colourbox

Naturgasmiljardären Michael S. Smith är shoppingsugen. På bara några dagar har han förvärvat både tre lyxfastigheter i lyxiga Hamptons och en gigantisk takvåning på Manhattan. Allt till ett sammanlagt värde av över 140 miljoner dollar eller 1,2 miljarder kronor, enligt nöjessajten Page Six.

Den femte dyraste fastighetsaffären i USA:s historia har precis ägt rum. Det är naturgasmiljardären Michael S. Smith som varit i farten.

I veckan offentliggjordes att han är nya ägaren av inte bara en, utan tre luxuösa fastigheter i East Hamptons på Long Island utanför New York. 

Hamptonsförvärvet utgörs av en yta på nästan 22.000 kvadrat och inkluderar hela 90 meter havsfront, skriver livsstilsmagasinet Luxury Listings NYC.

För den nätta summan av 110 miljoner, motsvarande 924 miljoner kronor, fick miljardären ett bostadshus med fem sovrum, lika många badrum, fyra eldstäder, ett separat gästhus, tennisbana och flera pooler.

Michael S. Smith köpte egendomarna av fondförvaltaren Scott Bommer som i sin tur förvärvade dem 2014 för knappt 94 miljoner dollar och således fick en bra avkastning på sitt korta innehav.

Men att stå bakom den näst dyraste Hamptonsaffären genom tiderna räcker inte för naturgasföretaget Freeports VD. Nu har han dessutom köpt en enorm lägenhet i hippa Tribeca på Manhattan, rapporterar Page Six.

Förra året skapade Michael S. Smith rubriker då han bekostade sin dotters överdådiga bröllop. Tillställningen inkluderade förutom uppträdanden av världsstjärnorna Stevie Wonder och Usher även ett gigantiskt pariserhjul.